Priorități
Într-o Românie Emblematică, rolurile din societate se întrepătrund armonios și îmbrățișează o sinergie unitară, contribuind astfel la clădirea unui viitor concret. Prin cooperare se poate crea o societate mai puternică și mai solidă, în care valorile culturale, educația, siguranța, cercetarea, inovația, respectul față de mediul înconjurător și nu numai pot deveni priorități comune. O abordare unitară ne permite să valorificăm în mod optim resursele și să construim relații solide între diferitele sectoare ale societății. Împreună, putem crea o Românie Emblematică, în care fiecare cetățean are un rol important și contribuie la dezvoltarea și prosperitatea țării.
Educație
01
Copiii și tinerii sunt speranța asupra căreia ar trebui să se concretizeze toate eforturile unei națiuni. Este necesar ca aceștia să dispună de o educație performantă, o educație capabilă să le ofere un viitor conturat în funcție de așteptările, doleanțele și priceperile lor.
Digitalizare
02
Digitalizarea aduce oportunități de inovare, conectivitate globală și dezvoltare economică, deschizând noi uși către progres și transformare în toate domeniile vieții noastre, dar și provocări, pe care trebuie să le abordăm cu înțelepciune.
Mediu
03
Protejarea mediului constă în reducerea poluării, conservarea resurselor naturale și promovarea sustenabilității. Fiecare acțiune individuală contribuie la conservarea mediului prin acțiunea de reciclare, economisire a resurselor actuale și promovarea surselor de energie regenerabile.
Cercetare și Inovare
04
Inovația și cercetarea sunt procese care implică colaborarea dintre profesioniștii din diferite domenii de activitate. Acestea necesită investiții semnificative, cu beneficii pe termen lung care constau în noi produse, servicii și tehnologii care îmbunătățesc calitatea vieții.
Siguranță și securitate
05
Siguranța și securitatea sunt esențiale pentru bunăstarea noastră individuală și colectivă. Acestea sunt asigurate prin dotări, capabilități și printr-o sinergie de factori, precum legislația, infrastructura, cibernetica, domenii care necesită o abordare strategică integrată.
Energie
06
Energia regenerabilă oferă o alternativă ecologică la sursele tradiționale de energie și contribuie la dezvoltarea economică și la reducerea dependenței de combustibilii fosili. Prin investiții în infrastructura și tehnologii eficiente putem construi o infrastructură energetică puternică care să asigure acces la energie curată și accesibilă pentru toți cetățenii.
Apărare
07
Este vital să ne adaptăm noilor tipuri de amenințări și să ne concentrăm asupra capacităților de gestiona potențiale situații de criză. O apărare puternică și modernă ne va ajuta să facem față provocărilor actuale și viitoare.
Sănătate
08
Îmbunătățirea serviciilor publice medicale trebuie să fie imperativă pentru orice guvernare, priorități imediate fiind furnizarea de servicii medicale de calitate și promovarea unui stil de viață sănătos în rândul mentalului colectiv. Oamenii sănătoși sunt mai productivi, iar acest fapt conduce la o economie mai puternică.
Transport și infrastructură
09
Infrastructura de transport facilitează circulația persoanelor și mărfurilor, oferă acces la oportunități economice și contribuie la îmbunătățirea siguranței rutiere. Mai mult, ICN sunt esențiale pentru menținerea funcțiilor vitale ale societății, a sănătății, siguranței, securității, bunăstării sociale.
Antreprenoriat
10
Antreprenorii își asumă riscuri și inițiază afaceri, dezvoltând idei și inovații care pot genera creștere economică și prosperitate în țară. Ei contribuie la crearea de locuri de muncă, la dezvoltarea comunităților locale și la stimularea inovației în diverse sectoare.
Aeronautică și cosmonautică
11
Sunt expresii ale curiozității umane, dorințele noastre de a explora, de a înțelege lumea înconjurătoare și de a ne depăși limitele. Continuarea aprofundării acestor domenii va contribui la îmbunătățirea comunicațiilor, a sistemelor de navigație și la înțelegerea mai profundă a universului și a originii vieții.
Diplomație
12
Diplomația este o abilitate necesară pentru orice țară care dorește să își protejeze granițele, să prospere și să se dezvolte. Prin intermediul diplomației, România poate construi relații puternice cu alte state și își poate promova interesele sale în plan internațional.
Egalitate de șanse
13
Este o valoare fundamentală a unei societăți democratice deoarece permite fiecărui individ să-și atingă potențialul uman, indiferent de circumstanțele ce țin de pătura socială din care provine.
Spiritualitate
14
Creștinismul este un pilon fundamental pe care se bazează valorile spirituale ale României, respectiv ale Uniunii Europene, recunoscând totodată libertatea de credință religioasă și promovând toleranța între diversele confesiuni și comunități religioase din Europa.
Reziliență
15
Reziliența unei țări este capacitatea acesteia de a se recupera în situații de criză și de a continua să prospere. O țară rezilientă este capabilă să-și mențină stabilitatea si sa găsească soluții pentru redresare în momente complicate, precum crize economice, pandemii sau conflicte.
Investiții și proiecte
16
Investițiile și proiectele creează locuri de muncă și promovează antreprenoriatul, generând oportunități noi pentru cetățeni, îmbunătățind nivelul general de trai al populației. Acestea contribuie la diversificarea economiei naționale, reducând dependența de anumite sectoare și formând o bază solidă pentru dezvoltarea sustenabilă a țării pe termen lung.
Economie
17
O economie sănătoasă stimulează investițiile, inovarea și antreprenoriatul, contribuind la dezvoltarea sectorului privat și la diversificarea activităților economice. Politicile economice influențează nivelul de trai al populației, realizează distribuția echitabilă a resurselor și adresează provocări sociale precum sărăcia, inegalitatea și șomajul, promovând coeziunea socială și incluziunea, prin prisma strategiei de dezvoltare durabilă.
Sport
18
Sportul promovează un stil de viață sănătos și activ, contribuind la bunăstarea fizică și mentală a populației. Se dezvoltă abilități precum rezistența, coordonarea și spiritul de echipă, cultivând caracteristici importante pentru succesul individual și colectiv. Performanțele sportive consolidează identitatea națională și promovează unitatea, mândria în rândul cetățenilor. Sportul are un impact economic semnificativ, generând venituri prin intermediul evenimentelor și turismului sportiv.
Proiecte
Bazarul Diplomatic:
Henri Coandă
Université Libre de Bruxelles
Aeroporturile din România:
Ambasade ale brandului național
Asociația Aeroporturilor din România
Dezvoltare durabilă
19
Asigură prosperitatea pe termen lung prin echilibrul dintre dezvoltarea economică, protecția mediului și bunăstarea socială. Reduce impactul negativ asupra mediului, protejează biodiversitatea și contribuie la menținerea unui mediu sănătos pentru generațiile viitoare. Promovează justiția socială și reducerea inegalităților prin distribuția echitabilă a beneficiilor dezvoltării în cadrul societății și între generațiile actuale și viitoare.
Justiție
20
Importanta justiției este dată de respectarea legii, protecția drepturilor și libertăților cetățenilor, promovând astfel, o societate bazată pe principii de echitate și corectitudine. Aplicarea legii într-un mod imparțial și transparent consolidează statul de drept, promovează transparența și încrederea în instituțiile statului.
Unitate în diversitate
21
Unitatea în diversitate presupune recunoașterea și valorizarea diversității culturale, lingvistice și sociale, contracarează tendințele de divizare și promovează înțelegerea reciprocă. Este un exemplu de succes privind construirea unei comunități bazate pe valori și principii comune, în pofida diferențelor individuale și culturale. Toleranța, respectul și dialogul sunt principii ale unității în diversitate care consolidează buna-înțelegere între semeni.